La pez y la impermeabilización de envases anfóricos romanos. Estudio analítico de una muestra e interpretaciones histórico-económicas

Authors

  • Julio Martínez Maganto Dpto. de Prehistoria y Arqueología. Univ. Autónoma de Madrid
  • M.ª Dolores Petit Domínguez Dpto. de Química Analítica y Análisis Instrumental. Univ. Autónoma de Madrid

DOI:

https://doi.org/10.3989/aespa.1998.v71.286

Abstract


The nature and purpose of pitch is examined on the basis of a sample taken from the inner wall of an early imperial fish-sauce amphora. The study seeks to identify the source of the pitch and its precise composition. Questions concerning the product's manufacture and its commercial applications are considered as part of a discussion of its contribution to the Roman economy.

Downloads

Download data is not yet available.

Downloads

Published

1998-12-30

How to Cite

Martínez Maganto, J., & Petit Domínguez, M. D. (1998). La pez y la impermeabilización de envases anfóricos romanos. Estudio analítico de una muestra e interpretaciones histórico-económicas. Archivo Español De Arqueología, 71(177-178), 265–274. https://doi.org/10.3989/aespa.1998.v71.286

Issue

Section

News

Most read articles by the same author(s)